zondag 15 mei 2016

Bezoek Jezuiëtenberg



Toen ik vorig jaar mijn afscheid als SOK voorzitter vierde kreeg ik vele bijzondere en mooie cadeaus aangeboden. Een van die cadeaus was een tegoedbon voor een speciale berglopers rondleiding door de Jezuiëtenberg begeleid door Peter Houben. Nu moet u weten dat Peter heel erg veel van deze berg af weet en niet voor niets “mister Jezuiëtenberg” wordt genoemd. Veel rondleidingen geeft hij niet meer dus een rondleiding van hem is iets bijzonders. Zonder natuurlijk de andere gidsen te kort willen doen.

Door allerlei omstandigheden heeft een hele tijd geduurd eer deze rondleiding gepland werd. Vrijdag 22 april was het dan zover. Aangezien je zo’n cadeau niet in je eentje doet maar deelt met vrienden en bekenden was het dus een bont gezelschap dat zich verzamelde bij de ingang en toen het gezelschap compleet was gingen we naar binnen. Nadat ik eerst kort had uitgelegd waarom we er waren en iedereen aan elkaar had voorgesteld, nam Peter het over en gingen we op pad.

Eerst werden de hoogtepunten van de berg bekeken maar al snel werd het een speciale rondleiding, speciaal voor berglopers. Dus niet het geijkte rondje maar ook daar kijken waar je normaal niet komt. Dit werd door de groep gewaardeerd en dus werd het steeds gezelliger. 

Na zo’n twee uur te hebben rondgedwaald kwam er echter een eind aan en werd het weer tijd om de buitenlucht op te zoeken. Na Peter uitvoerig bedankt te hebben gingen we op het gemak naar buiten. 

Enkelen van ons besloten om de avond op gepaste wijze in D’n Apostel in Kanne af te sluiten en het bleef nog lang onrustig in Kanne.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten